Egzoz Emisyon
Diğer

Egzoz Emisyon

Egzoz emisyonu, içten yanmalı motorlu araçların yakıtından çıkan kirletici gazların havaya salınmasını engelleyen sistemlerdir. Bu gazların kontrolsüz salınımı, hava ve atmosfer kirliliğine yol açacağı gibi araç ve motor performansının da etkilenmesine sebebiyet verebilmektedir.

Dünya genelindeki araç sayısı göz önüne bulundurulduğunda egzoz emisyon ölçümlerinin ne denli önemli olduğu ortaya çıkmakta ve araçların düzenli olarak bir uzman servisce egzoz emisyon ölçümlerinin yapılması gerektiğinin önemi anlaşılmaktadır.
Egzoz emisyonunu azaltmak için araçların düzenli olarak bakımının yaptırılması şarttır. Düzenli bakım, emisyon seviyelerini düşürmeye, araç ve motor performansının da korunmasına yardımcı olmaktadır.
Daha temiz yanan yakıtlar kullanmak, Euro 5 ve Euro 6 gibi daha yeni emisyon standartlarını karşılayan benzin ve dizel yakıtlar kullanmak, hibrit veya elektrikli araçlar gibi daha az emisyon üreten araçlar satın almaya teşvik etmek ve tercih etmek ve egzoz emisyonu kontrolünü düzenli yaptırmak daha yaşanabilir temiz bir atmosfere katkıda bulunmak için katkı olabilir. 
 

Egzoz Emisyon Ölçümü Hizmetimiz

Silivri egzoz muayene istasyonumuza gelen araçların yaşı ve yakıt tipi doğrultusunda çalışmalarımıza başlayarak uzman personel kadromuz ve son teknoloji alt yapımız ile araçların Silivri egzoz emisyon ölçümlerini yapıyoruz. Ölçüm sonucunda, eğer bir sorun yoksa, emisyon değerinin yasal sınırlar dahilinde olduğunu belirten bir rapor veririz.
Eğer ölçümlerde bir anormallik tespit edilmiş ise uzman servis alt yapımızda onarımlarını gerçekleştirdikten sonra tekrar ölçüm hizmetlerimize tabi tutarak hem çevre hem de araç sağlığına katkıda bulunacak çözümler sunarız.

Egzoz Emisyon Normları Nelerdir?

Egzoz emisyon ölçümü Silivri servisimizde tüm araçların ölçüm normları araçların üretim yılına göre uygulanmaktadır. 2015 yılından sonra üretilen ve trafiğe çıkan benzinli araçların Euro 6 normlarına uyumlu olması zorunludur ve bu doğrultuda çalışmalarımızı yapmaktayız.
 
En yaygın egzoz emisyon normları şunlardır:
 
Euro 1: 1992 yılında yürürlüğe giren ilk emisyon normudur. Benzinli araçlar için CO 3.6 g/km, HC + NOx 0.9 g/km ve CO2 1.3 g/km; dizel araçlar için CO 1.1 g/km, HC + NOx 0.56 g/km ve PM 0.15 g/km emisyon sınırlarını belirler.
Euro 2: 1995 yılında yürürlüğe giren bu norm, Euro 1'e kıyasla daha katı emisyon sınırları getirmiştir. Benzinli araçlar için CO 2.7 g/km, HC + NOx 0.7 g/km ve CO2 1.0 g/km; dizel araçlar için CO 0.7 g/km, HC + NOx 0.25 g/km ve PM 0.08 g/km emisyon sınırlarını belirler.
Euro 3: 2000 yılında yürürlüğe giren bu norm, Euro 2'ye kıyasla daha da katı emisyon sınırları getirmiştir. Benzinli araçlar için CO 2.2 g/km, HC + NOx 0.15 g/km ve CO2 0.8 g/km; dizel araçlar için CO 0.5 g/km, HC + NOx 0.2 g/km ve PM 0.05 g/km emisyon sınırlarını belirler.
Euro 4: 2005 yılında yürürlüğe giren bu norm, Euro 3'e kıyasla daha da katı emisyon sınırları getirmiştir. Benzinli araçlar için CO 1.2 g/km, HC + NOx 0.06 g/km ve CO2 0.6 g/km; dizel araçlar için CO 0.3 g/km, HC + NOx 0.18 g/km ve PM 0.025 g/km emisyon sınırlarını belirler.
Euro 5: 2010 yılında yürürlüğe giren bu norm, Euro 4'e kıyasla daha da katı emisyon sınırları getirmiştir. Benzinli araçlar için CO 0.5 g/km, HC + NOx 0.04 g/km ve CO2 0.5 g/km; dizel araçlar için CO 0.5 g/km, HC + NOx 0.04 g/km ve PM 0.005 g/km emisyon sınırlarını belirler.
Euro 6: 2015 yılında yürürlüğe giren bu norm, en son ve en katı emisyon normudur. Benzinli araçlar için CO 0.5 g/km, HC + NOx 0.06 g/km ve CO2 95 g/km; dizel araçlar için CO 0.5 g/km, HC + NOx 0.06 g/km ve PM 0.005 g/km emisyon sınırlarını belirler.
 

Egzoz Emisyon Ölçümü Neden Gereklidir?

Egzoz emisyon ölçümü, motorlu araçların yakıtından çıkan zehirli gazların düzeyini ölçmek için kullanılan bir araç bakım yöntemidir. Bu işlem, her araç için mutlaka yapılması elzem olan, insan ve hava sağlığı açısından önem teşkil eden ölçümlerdir. Bu ölçümler sadece uzman oto servislerce yapılmakta olup, Silivri egzoz emisyon hizmetlerimiz dahilinde müşterilerimize destek vermekteyiz. Hava kirliliği ile mücadele etmek başta olmak üzere, motor verimliliğini artırmak, araç güvenliğini sağlamak ve araç sahibi olarak yasal yükümlülükleri yerine getirmek için düzenli olarak mutlaka yapılması gereken egzoz emisyon ölçümleri, Silivri egzoz muayene servisimizde hizmetinizde.
 

İlgili Konular

Baskı Balata Sıyırması

Baskı Balata Sıyırması

Baskı balatası sıyırması, araç performansını etkileyen kritik bir sorun olup, zamanında bakım ve doğru parçalarla çözülebilir.

Rehbere git

Amortisörün Çalışması İçin Hangi Bakımların Yapılması Gerekir?

Araç içerisinde rutin bakımlar halinde kontrol edilmesi gereken diğer parçalardan biri ise amortisör sistemidir. Amortisörün çalışması için hangi bakımların yapılması gerekir? Sistem içerisindeki amortisör yaylarının kontrolü Amortisör yaylarının ayarı Sistemin gerginliğinin ayarlanması Bağlantı noktalarının kontrol edilmesi Sistem içerisinde meydana gelebilecek yağ kaçaklarının kontrolü Kauçuk ve esnek parçaların durumu Yukarıdaki durumlara dikkat ederek amortisör sisteminizi gözden geçirebilir ve gerekli olan bakım işlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. Teknik destek...

Rehbere git
Amortisörün Çalışması İçin Hangi Bakımların Yapılması Gerekir?
Silivri Chevrolet Servisi

Silivri Chevrolet Servisi

Silivri Chevrolet Servisi, Can Otomotiv Bosch Car Service ile Chevrolet araçlarınız için özel bakım ve onarım hizmetleri sunuyor.

Rehbere git

Buji Değişimi Ne Zaman Yapılmalı?

Otomobilleriniz içerisinde bulunan parçalar arasında oldukça önemli bir yere sahip olan bujiler düzenli olarak değiştirilmelidir. Buji değişimi ne zaman yapılmalı? Buji değişimi farklı yakıt türleri kullanan araçlara göre değişse de her 50.000 kilometrede bir yapılmalıdır. Aksi takdirde aracınızın ateşleme sisteminde büyük arızalar oluşabilmektedir. Buji değişimi sonrası ateşleme sisteminin tamamı kontrol edilerek gerekli bakımlar yapılmalıdır. Aracınızın motor sağlığını korumak için düzenli olarak bujileri kontrol ettiğinizden emin olunuz. Bujiler araçların marka ve modell...

Rehbere git
Buji Değişimi Ne Zaman Yapılmalı?